Sfinții Împărați Constantin și Elena, „cei întocmai cu Apostolii”, datorită cărora creștinismul a devenit o religie permisă, sunt pomeniți în Biserica Ortodoxă pe 21 mai.

Asociația Comunelor din România le urează tuturor celor care își serbează ziua numelui reușite și mult noroc în această zi specială! Vă dorim ca toate dorințele să vi se îndeplinească. Sănătate și numai bucurii!

La mulți ani!

Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa - Camera Puterilor Locale


Din Congres fac parte reprezentanţi locali şi regionali din cele 200.000 de autorităţi locale şi regionale ale celor 47 de state membre ale Consiliului Europei.( România face parte din Consiliul Europei începând cu 07.10.1993).

Congresul este alcătuit din două camere, Camera Puterilor Locale şi Camera Regiunilor, care reunesc 318 membri titulari şi 318 membri supleanţi.

Membrii Camerei Puterilor Locale sunt reprezentanţi aleşi ai autorităţilor locale, responsabili atât pentru problemele de interes general, dar şi de conducerea comunităţilor din care fac parte. România are 10 reprezentanţi în această Cameră.

Congresul oferă reprezentanţilor autorităţilor locale şi regionale cadrul pentru dezbaterea problemelor şi experienţelor comune, acestea expunându-şi  mai apoi punctele lor de vedere în faţa guvernelor naţionale.

De asemenea, Congresul îndeplineşte şi o funcţie de supraveghere a democraţiei locale în Europa prin realizarea "rapoartelor de monitorizare" a situaţiei din statele membre.

                                                                                          Membri şi secretarul delegaţiei:

  •  Membru titular Minodora-Susana LUCA, primarul comunei Băişoara, judeţul Cluj

           comisie: Comisia de Cultură şi Educaţie

           partid politic : PDL (grup politic în Congres : EPP– CD)

           contact: Tel: +40 264333100, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

minodora_susana_luca_1
  •  Membru titular Nuţi ROŞU, primarul comunei Făcăieni, judeţul Ialomiţa 

           comisie: Comisia de Coeziune Socială;

           partid politic: PNL (nu aparţine unui grup politic din Congres: NR)

           contact: Tel: +40 243313330, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

nuti_rosu

  •  Membru supleant Veronica DONŢU, primarul comunei Tamaşi, judeţul Bacău
nuti_rosu
  • Membru supleant Letiţia STOIAN, primarul comunei Semlac, judeţul Timiş

     

nuti_rosu