CEA DE-A XXI-A SESIUNE ORDINARĂ A ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA, CU CARACTER ANIVERSAR, 18-21 februarie 2018

 

Sfinții Împărați Constantin și Elena, „cei întocmai cu Apostolii”, datorită cărora creștinismul a devenit o religie permisă, sunt pomeniți în Biserica Ortodoxă pe 21 mai.

Asociația Comunelor din România le urează tuturor celor care își serbează ziua numelui reușite și mult noroc în această zi specială! Vă dorim ca toate dorințele să vi se îndeplinească. Sănătate și numai bucurii!

La mulți ani!

Comunicat de lansare a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale a Asociației Comunelor din România

100aniRomânia centenar: 1918-2018

Comunele din România – 100 de ani de existență în România Mare

 

În perioada 18 – 21 februarie 2018 se va desfășura la București, Hotel Rin Grand, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul va avea un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României.

Deschiderea oficială a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale - „Centenarul Marii Uniri de la 1918” va fi asigurată de ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU.

În cadrul Adunării generale a A.Co.R., domnul academician Emil-Răzvan THEODORESCU va susține o alocuțiune dedicată prezentării importanței Marii Uniri din anul 1918 pentru istoria României.

Cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. va avea loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației, iar din partea Guvernului României sunt așteptați să participe:

 • ● DOAMNA Vasilica-Viorica DĂNCILĂ, PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI;
 • ● DOMNUL Paul STĂNESCU, VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE;
 • ● DOAMNA Grațiela-Leocadia GAVRILESCU, VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL MEDIULUI;
 • ● DOAMNA Carmen-Daniela DAN, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE;
 • ● DOMNUL Mihai-Viorel FIFOR, MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE;
 • ● DOMNUL Eugen-Orlando TEODOROVICI, MINISTRUL FINANȚELOR PUBLICE;
 • ● DOMNUL Valentin POPA, MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE;
 • ● DOAMNA Lia-Olguța VASILESCU, MINISTRUL MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE;
 • ● DOAMNA Rovana PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE;
 • ● DOMNUL George-Vladimir IVAȘCU, MINISTRUL CULTURII ȘI IDENTITĂȚII NAȚIONALE;
 • ● DOMNUL Ioan DENEȘ, MINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR;

De asemenea, la reuniunea oficială a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării generale - „România centenar: 1918-2018”, pe lângă miniștrii menționați, sunt invitați:

 • ● Domnul Călin-Constantin-Anton POPESCU-TĂRICEANU, Președintele Senatului;       
 • ● Domnul Nicolae-Liviu DRAGNEA, Președintele Camerei Deputaților.

La lucrări vor participa delegații din partea:

 • ● Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), reprezentată de doamna Tatiana BADAN, președintele CALM, primarul satului Selemet, raionul Cimișlia din Republica Moldova;
 • ● Asociației Chineze de Prietenie Internațională a Orașelor (CIFCA) reprezentată de domnul QING Boming, secretarul general al CIFCA, domnul LIU Qian, secretarul general adjunct CIFCA și domnișoara WANG Qi, manager de programe al CIFCA;
 • ● Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentat de Secretarul general al European Alliance Group, domnul Micheal Ó CONCHUIR.

            Lucrările Adunării Generale vor include subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor, conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție.

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.

Informații suplimentare puteți găsi pe site-ul www.acor.ro sau la telefon 0737.000.972, persoană de contact Marius GUBERNAT, directorul Direcției comunicare și relații publice A.Co.R. (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ).

Citeşte mai departe ...