• primaria gugesti
 • primaria izbiceni
 • Vulcana Bai
 • primaria cornu
 • ivan patzaichin
 • 20161010 1650270
 • primaria cumpana
 • primaria com luncavita
 • 2
 • Primăria comunei Gugești, jud. Vrancea
 • Primăria comunei Izbiceni, jud. Olt
 • Primăria comunei Vulcana-Băi, jud. Dâmbovița
 • Primăria comunei Cornu, jud. Prahova
 • Lansarea Ordinulului de merit, Trofeului şi Diplomei de excelenţă „Ivan PATZAICHIN”
 • Primăria comunei Cumpăna, jud. Constanța
 • Primăria comunei Luncavița, jud. Tulcea
 • Primăria comunei Tarna Mare, jud. Satu-Mare

Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, în cea de-a XXI-a sesiune ordinară,
cu caracter aniversar, București, 18-21 februarie 2018

În perioada 18-21 februarie 2018, la Hotel Rin Grand, București, se va desfășura Adunarea generală a Asociației Comunelor din România în cea de-a XXI-a sesiune ordinară, cu caracter aniversar, precum și Consiliul director al Asociației Comunelor din România în ședință ordinară pe semestrul I/2018.

Atașăm următoarele documente:

1. DISPOZIȚIA Președintelui nr. 1 din 3 ianuarie 2018 privind convocarea Adunării generale în cea de-a XXI-a sesiune ordinară, cu caracter aniversar, precum și a Consiliului director în ședință ordinară pe semestrul I/2018;

2. Ierarhia filialelor județene la indicatorul plata cotizației anuale pentru anul 2017, stabilită la 31.12.2017;

3. Fișa de înscriere;

4. Fișa de înscriere pentru conferirea trofeului și diplomei „Nicolae SABĂU”, ediția a XII-a;

5. Fișa de înscriere pentru conferirea ordinului, trofeului și diplomei „Corneliu LEU”, ediția a X-a;

6. Fișa de înscriere pentru conferirea ordinului, trofeului și diplomei „Ivan PATZAICHIN”, ediția a IV-a;

7. Fișa de înscriere pentru conferirea trofeului și diplomei „ZETEA”, ediția a II-a.

GESTIONAREA DURABILĂ A APELOR PE AGENDA PRIMARILOR DIN SUD-ESTUL EUROPEI

Viena, 16 mai 2017 – Cea de-a XII-a Adunare generală a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Estul Europei (NALAS) se desfășoară anul acesta în cadrul Conferinței anuale a apelor Dunării (17-19 mai 2017, Viena, Austria), reunind primarii din sud-estul Europei pentru a discuta subiecte legate de gestionarea durabilă a apei și furnizarea de servicii de calitate cetățenilor lor. Ca parte a programului conferinței, NALAS va găzdui o sesiune de instruire privind Rolul guvernelor locale în planificarea investițiilor și îmbunătățirea performanțelor serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, în timp ce primarii și reprezentanții autorităților publice locale vor avea intervenții în diverse ateliere în cadrul celor două zile de program ale conferinţei.

În data de 19 mai, Adunarea generală NALAS va fi deschisă de către actualul președinte NALAS, dl Naim Ismajli, dna Breda Pecan, vicepreședintele Congresului autorităților locale și regionale al Consiliului Europei și Dr. Franz Schausberger, Consilierul special al Comisarului Hahn. Delegații vor analiza activitatea NALAS în 2016 și planul activităților pentru 2017 și vor discuta și aproba noul Plan Strategic al rețelei pentru perioada 2018-2022. Două poziții politice importante vor fi exprimate de către Adunarea generală, una privind Balcanii de Vest în agenda de extindere a UE, precum și autoritățile locale și asociațiile acestora ca părți cheie ale procesului de integrare europeană, iar al doilea privind răspunsul la nevoia de dezvoltare a capacității pentru sectorul de apă și canalizare în Europa de Sud-Est.

"UE este despre oameni, pentru oameni și în jurul oamenilor. Locul în care trăiesc, acționează, se întâlnesc și se află în contact direct cu administrația publică și cu guvernul este nivelul local! O abordare funcțională de jos în sus depinde de o coordonare și o cooperare eficace între nivelul administrației locale și centrale pentru a avea succes", afirmă Documentul de poziție NALAS privind integrarea europeană. Documentul de poziție prezintă mai multe propuneri de facilitare a dialogului, cum ar fi: Comisia Europeană - Unitate tehnică sau administrativă pentru Autoritățile publice locale și Guvernele locale, Grupul de lucru al Parlamentului European, Zilele Cooperării pentru Balcanii de Vest și sugestii pentru instrumentele de sprijin ale UE care vor spori implicarea autorităților locale și asociațiilor acestora.

Pe baza sistemului de rotație a președinției, domnul Mico Micic, primarul orașului Bijeljina, Bosnia și Herțegovina, este așteptat să își asume rolul de Președinte al NALAS care va conduce Rețeaua în următorul anul.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Managerul de comunicare și cunoștințe NALAS, dna Jelena Janevska, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., +389 70 280 582, www.nalas.eu.

înapoi la partea de sus