• 20161010 1650270
  • primaria com luncavita
  • primaria cornu
  • Primăria comunei Cumpăna, jud. Constanța
  • Lansarea Ordinulului de merit, Trofeului şi Diplomei de excelenţă „Ivan PATZAICHIN”
  • Primăria comunei Gugești, jud. Vrancea
  • Primăria comunei Vulcana-Băi, jud. Dâmbovița
  • Primăria comunei Izbiceni, jud. Olt
  • Primăria comunei Luncavița, jud. Tulcea
  • Primăria comunei Cornu, jud. Prahova
  • Primăria comunei Tarna Mare, jud. Satu-Mare

România centenar: 1918-2018

Comunele din România – 100 de ani de existență în România Mare

În perioada 18 – 21 februarie 2018 a avut loc la București, Hotel Rin Grand, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.).

Lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale s-au desfășurat sub Auspiciile Familiei Regale a României.

Evenimentul a avut un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918, în acest sens, domnul academician Emil-Răzvan THEODORESCU a susținut o alocuțiune dedicată prezentării importanței Marii Uniri din anul 1918 pentru istoria României.

Cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. a beneficiat de prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației, iar din partea Guvernului României au participat:

• ●  DOAMNA Vasilica-Viorica DĂNCILĂ, PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI;
  • ● DOMNUL Paul STĂNESCU, VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE;
  • ● DOAMNA Grațiela-Leocadia GAVRILESCU, VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL MEDIULUI;
  • ● DOMNUL Eugen-Orlando TEODOROVICI, MINISTRUL FINANȚELOR PUBLICE;
  • NAȚIONALE;
  • ● DOMNUL Petru-Bogdan COJOCARU, MINISTRUL COMUNICAȚIILOR ȘI SOCIETĂȚII INFORMAȚIONALE;
  • ● DOMNUL Radu-Codruț ȘTEFĂNESCU, DIRECTORUL GENERAL AL AGENȚIEI NAȚIONALE DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ.

La lucrări au participat delegații din partea:

• ● Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), reprezentată de doamna Tatiana BADAN, președintele CALM, primarul satului Selemet, raionul Cimișlia din Republica Moldova;
  • ● Asociației Chineze de Prietenie Internațională a Orașelor (CIFCA) reprezentată de domnul QING Boming, secretarul general al CIFCA, domnul LIU Qian, secretarul general adjunct CIFCA și domnișoara WANG Qi, manager de programe al CIFCA;
  • ● Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentat de Secretarul general al European Alliance Group, domnul Micheal Ó CONCHUIR.

Lucrările Adunării Generale au inclus subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor, conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție.

De asemenea, au fost decernate unor comune și/sau primari ai acestora Diplome de excelență, trofee și ordine de merit pentru activități deosebite în diverse domenii:

-       DIPLOMA DE EXCELENȚĂ ȘI TITLUL DE MERIT „Nicolae SABĂU” – „CHINTESENȚA FRUMUSEȚII CÂNTECULUI POPULAR NAȚIONAL” – 2017 pentru promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc. Premiile au fost oferite de domnul Nicolae SABĂU, prezent la AG ACoR.

-       ORDINUL DE MERIT, TROFEUL și DIPLOMA DE EXCELENȚĂ „Corneliu LEU” – 2017 pentru activitatea depusă în domeniul literaturii și publicisticii, în mediul rural.

-       ORDINUL DE MERIT, TROFEUL și DIPLOMA DE EXCELENȚĂ „Ivan PATZAICHIN” – 2017 pentru activitatea depusă în sprijinul promovării activităților sportive în mediul rural. Trofeele au fost înmânate de către domnul Ivan PATZAICHIN.

-       TROFEUL și DIPLOMA DE EXCELENȚĂ „ZETEA” – 2017 pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești, în mediul rural. Premiile au fost oferite de domnul Silviu-Gelu ZETEA.

-       ORDINUL DE MERIT, TROFEUL și DIPLOMA DE EXCELENȚĂ „Dinu SĂRARU” – 2017 pentru recunoașterea rolului comunelor și a primarilor acestora pentru asumarea statutului de factori ai păcii sociale, precum și pentru abnegația depusă, în sprijinirea de proiecte/programe cu rol educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social, în mediul rural, pentru susținerea categoriilor defavorizate, combaterea sărăciei și a riscului de excluziune socială, dezvoltarea politicilor de susținere a familiei pe parcursul întregului ciclu de viață a membrilor acesteia. Trofeele și diplomele de excelență au fost înmânate de domnul Dinu SĂRARU care a onorat cu prezența domniei sale această primă ediție a premiilor care îi poartă numele.

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.

Informații suplimentare puteți găsi pe site-ul www.acor.ro sau la telefon 0737.000.972, persoană de contact Marius GUBERNAT, directorul Direcției comunicare și relații publice A.Co.R. (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ).