A doua întâlnire a platformei de dialog pentru dezvoltarea administrației publice în România.

20151208 094615În data de 8 decembrie 2015 a avut loc a doua întâlnire a platformei de dialog pentru dezvoltarea administrației publice în România.
Evenimentul organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România s-a desfășurat la București, la sediul Băncii Europene de Investiții.
Din partea Asociației Comunelor din România a participat Marius GUBERNAT, director, Direcția de comunicare și relații publice.
În cadrul evenimentului au susținut prezentări:  • Angela Filote, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România,
  • Vasile Dîncu, vice-prim-ministru, ministrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP)
  • Radu Puchiu, Secretar de stat, Cancelaria Primului Ministru
  • Stefan Olsson, Director, Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune a Comisiei Europene (DG EMPL) etc.

Angela Filote a subliniat necesitatea unor funcționari publici mai bine pregătiți, spunând că domnia sa a participat la numai puțin de 7 traininguri pe parcursul unui singur an de zile. Vasile Dîncu a remarcat faptul că funcționarii publici ar trebui să nu se considere proprietarii funcției pe care o dețin și că este bine ca ei să învețe continuu. Se dorește reînființarea Institutului Național de Administrație până în iunie 2016. S-a reiterat ideea conform căreia la ora actuală nu știm cu precizie numărul funcționarilor publici din România, dar și că funcționarii publici trebuie să câștige o nouă demnitate, într-o administrație publică orientată către nevoile cetățenilor.
Mai multe informații legate de acest subiect găsiți la adresa: http://www.mdrap.ro/comunicare/presa/comunicate/vasile-dincu-administratia-publica-trebuie-controlata-de-cetatean.