• 2
 • primaria izbiceni
 • primaria cornu
 • primaria com luncavita
 • primaria cumpana
 • 20161010 1650270
 • Vulcana Bai
 • primaria gugesti
 • ivan patzaichin
 • Primăria comunei Tarna Mare, jud. Satu-Mare
 • Primăria comunei Izbiceni, jud. Olt
 • Primăria comunei Cornu, jud. Prahova
 • Primăria comunei Luncavița, jud. Tulcea
 • Primăria comunei Cumpăna, jud. Constanța
 • Primăria comunei Vulcana-Băi, jud. Dâmbovița
 • Primăria comunei Gugești, jud. Vrancea
 • Lansarea Ordinulului de merit, Trofeului şi Diplomei de excelenţă „Ivan PATZAICHIN”

Lansarea proiectului „COMPETENT – Activități inovatoare în vederea îmbunătățirii accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”

Investeşte în oameni!
Fondul Social European
Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Titlul proiectului: „COMPETENT – Activități inovatoare în vederea îmbunătățirii accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii"

Beneficiar: Asociația Comunelor din România
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/83/5.2/S/62934
 

antet_competent_rgb-01

 

București, 30 noiembrie 2010

 

Asociația Comunelor din România (www.acor.ro) și partenerii săi, S.C. Brainstorming Consulting S.R.L. (http://brainstormingconsulting.blogspot.com) și RPIC-ViP s.r.o. Cehia anunță semnarea contractului de finanțare cu numărul de identificare POSDRU/96/6.2/S/62934, în vederea implementării proiectului „COMPETENT – Activități inovatoare în vederea îmbunătățirii accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii"

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar perioada de desfășurare a proiectului este de 24 de luni, începând cu data de 1 noiembrie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 6.815.187,00 lei, din care 6.444.706,00 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată și 131.524,00 lei contribuția partenerilor.

Asociația Comunelor din România, identificată prin abrevierea ACoR, este o organizație neguvernamentală și apolitică, de utilitate publică, constituită la nivel național, având ca membri peste 1.700 de comune, din toate județele României. Asociația furnizează servicii și implementează proiecte în beneficiul membrilor săi, reprezentând interesele acestora în relația cu autoritățile administrației publice centrale, cu instituțiile Uniunii Europene, precum și în diferite rețele de asociații de autorități locale din Europa și din lume.

Partenerul român este o firmă de consultanță și training constituită în anul 2008. Firma acordă consultanță în scriere de proiecte pentru instituții publice, persoane fizice şi juridice. Din anul 2009 firma este reprezentantul RPIC-ViP s.r.o. în România. Tot în 2009 firma a elaborat un pachet de instruire în domeniul managementului de proiect care a fost autorizat de către Consiliul National de Formare Profesionala a Adulților.

RPIC-ViP s.r.o., partenerul ceh este furnizor de programe de instruire, inovație și consultanță, înființată în anul 1999. Firma aparține grupului celor mai mari organizații cu capital exclusiv ceh în domeniul instruirii și consultanței din Republica Cehă.

Obiectivul general al proiectului: Facilitarea accesului la educație și integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se regăsesc:

 • creșterea accesului persoanelor vulnerabile din mediul rural la programe de formare pentru dezvoltarea competențelor comune în vederea integrării/reintegrării acestora pe piața muncii;
 • mobilizarea comunităților locale și a angajatorilor în vederea identificării și promovării oportunităților de ocupare pentru grupurile vulnerabile din mediul rural.

„Acest proiect sprijină colectivitățile locale în ceea ce privește accesul oamenilor din mediul rural pe piața muncii. În acest scop, considerăm că este necesară instruirea persoanelor vulnerabile din mediul rural prin programe de formare pentru dezvoltarea competențelor comune în vederea integrării/reintegrării acestora pe piața muncii și la mobilizarea autorităților locale și a angajatorilor în vederea identificării și promovării oportunităților de ocupare pentru grupurile vulnerabile din mediul rural", a declarat Elis-Bianca ENESCU, Managerul Proiectului.

Proiectul pe scurt

Proiectul răspunde prin obiectivele și rezultatele pe care le urmărește obiectivului operațional al domeniului major de intervenție 6.2. „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii". Proiectul contribuie direct la realizarea obiectivului general POS DRU, propunându-și dezvoltarea capitalului uman, prin instruirea a 1400 membri ai grupurilor vulnerabile din 35 de comune în competențe comune, inclusiv TIC, începând cu luna a zecea a proiectului. Pachetele de instruire vor fi adaptate după cele dezvoltate de partenerul transnațional, în baza unui studiu calitativ în rândul angajatorilor din județele implicate în proiect. La nivelul colectivităților locale proiectul va dezvolta capacitatea administrației publice locale de a oferi persoanelor vulnerabile consiliere personalizată și orientare pe piața muncii. În cele 35 de comune selectate vor fi create puncte de informare pe lânga primării care vor oferi informații privitoare la oportunități de ocupare, instruire, calificare/recalificare în scopul facilitării integrării/reintegrării pe piața muncii, precum și servicii personalizate de consiliere și orientare pentru persoanele cu risc de excludere socială.
 

Informații suplimentare despre proiect pot fi obținute de la dna Elis-Bianca ENESCU, manager proiect, Asociația Comunelor din România, la numărul de telefon 0747285871 și adresele de poștă electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

înapoi la partea de sus