Sesiunea aniversară a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM)

Accesări: 1780

bun 4    În perioada 28 – 31 ianuarie 2016, o delegație a Asociației Comunelor din România, a participat la sesiunea aniversară a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), desfășurată sub titulatura „Cinci ani cu și fără CALM pentru o descentralizare și autonomie locală reală! Prezentul și viitorul Guvernării Locale din Republica Moldova!”. Lucrările Adunării generale au avut loc în data de 29 ianuarie, în Sala Polivalentă a Institutului Muncii din Chișinău, în prezența unui număr de peste 300 de primari și președinți ai consiliilor raionale, cu un nivel impresionant de reprezentare ai delegațiilor corpului diplomatic, organizațiilor internaționale, invitaților din alte țări, asociațiilor partenere ale CALM din Slovacia și Letonia.

    La lucrările Adunării generale au fost prezenți și prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel FILIP, doamna Elena BODNARENCO, președintele comisiei parlamentare Administrație Publică, Dezvoltare Regională, Mediu și Schimbări Climatice, domnul Iurie ȚAP, președintele subcomisiei parlamentare pentru descentralizare și autonomie locală, domnul Vasile BÂTCĂ, Ministrul dezvoltării regionale și construcțiilor și domnul Valeriu MUNTEANU, Ministerul Mediului.

    În partea a doua a zilei a fost organizată Conferința „Migrația în Republica Moldova – provocări și oportunități pentru dezvoltarea locală”.bun 8

    În data de 30 ianuarie, delegația Asociației Comunelor din România s-a deplasat în orașul Căușeni, unde au fost organizate întâlniri cu administrația publică locală și vizitarea obiectivelor de interes social-cultural, economic și sportiv din localitate, precum și a Muzeului Limbii Române din Căușeni.

    Delegația A.Co.R. a fost formată din domnul Emil DRĂGHICI, președintele A.Co.R., primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița; doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele A.Co.R., primarul comunei Cumpăna, județul Constanța; doamna Nuți ROȘU, primarul comunei Făcăeni, județul Ialomița; domnul Benoni MORUZI, președintele Filialei Județene Iași a A.Co.R., primarul comunei Aroneanu, județul Iași; domnul Vasile MACOVEI, primarul comunei Focuri, județul Iași; domnul Cornel COMAN, primarul comunei Pietrari, județul Dâmbovița; domnul Valerică ZAMFIRESCU, primarul comunei Slobozia Bradului, județul Vrancea; domnul Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al A.Co.R.

bun10