Raportului de Țară în cadrul Semestrului European

Accesări: 1338

În data de 09.03.2016 a avut loc lansarea „Raportului de Țară în cadrul Semestrului European” realizat de Comisia Europeana, la Hotel Intercontinental, București.

Din partea Asociației Comunelor din România a participat Marius GUBERNAT, director, Direcția de comunicare și relații publice.

În acest an evenimentul s-a bucurat de o participare prestigioasă, atât la nivelul intervențiilor, fiind prezenți miniștrii de la Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, precum și reprezentanți de la Cancelaria Primului Ministru, Secretariatul General al Guvernului, Banca Națională, cât și la nivelul audienței.

Unele dintre principalele concluzii ale Raportului prezentat de reprezentanții Comisiei Europene arată că:

  • Avem o creștere economică semnificativă în ultimii trei ani, aceasta lărgindu-și treptat baza;
  • Finanțele publice au fost stabile în 2015, dar se prevede o deteriorare a acestora ca urmare a creșterii cheltuielilor și a reducerii TVA-ului și a altor taxe;
  • Riscurile generate de inițiativele legislative naționale care amenință stabilitatea sectorului financiar au crescut;
  • Eficacitatea și eficiența administrației publice sunt limitate, iar mediul de afaceri s-a îmbunătățit foarte puțin;
  • Zonele rurale se confruntă cu provocări specifice, cum ar fi utilizarea foarte deficitară a capitalului uman și existența unor „insule” de sărăcie și de excluziune socială adânc înrădăcinate.

Direcția comunicare și relații publice, A.Co.R.